Blogger Özel Rastgele Yazılar Eklentisi


Merhaba Değerli Blogger Yardım Blogu okuyucuları ve takipçileri... Bloggerlar bloglarını istedikleri şekilde düzenlemesi konusunda wp e karşı biraz geride kalsa da zaman geçtikçe blogger da bu yarışda ben de varım dedirten yenilikler ve özellikler ile geliyor. Bu makalemizde siz bloggerlara özel bir eklenti olan Blogger Özel Rastgele Yazılar Eklentisi hakkında olacak. Biraz da makyaj lazım değil mi ? :) 

Blogger'da sidebarınız da dilediğiniz adette/sayıda yazınızı görüntüleyebilirsiniz. Sayfayı her yenilediğiniz de sidebarınıza eklediğiniz bu eklenti yardımıyla yenilenen yazılar çıkar. Her yenilediğiniz de burada görüntülenen yazılar değişecektir. Oldukça kullanışlı bu özellik ile ziyaretçileriniz içinde yararlı olacaktır. Daha öncesinde görmedikleri bir yazının başlığını görerek o yazıyı da okumak isteyebilirler.


Bu eklentiyi blogger'a ilave etmek çok kolaydır. Aşağıdaki adımları izleyin.

Aşağıdaki kodları kopyalayın ve Blogger panelinizden yerleşim meydanına gelip yepyeni gadget ekle diyerek bu kodları yapıştırın ve isteğinize göre yerini ayarlayın. Kırmızıyla gösterilen 6 rakamını isteğinize göre değiştirebilirsiniz. Gösterilecek içerik adedini gösterir. Hepsi işte bu kadar. İyi günlerde güle güle kullanın.

<script type="text/javascript">var randarray = new Array();var l=0;var flag;var numofpost=6;function randomposts(json){var total = parseInt(json.feed.openSearch$totalResults.$t,10);for(i=0;i < numofpost;){flag=0;randarray.length=numofpost;l=Math.floor(Math.random()*total);for(j in randarray){if(l==randarray[j]){ flag=1;}}if(flag==0&&l!=0){randarray[i++]=l;}}document.write('<ul>');for(n in randarray){ var p=randarray[n];var entry=json.feed.entry[p-1];for(k=0; k < entry.link.length; k++){if(entry.link[k].rel=='alternate'){var item = "<li>" + "<a href=" + entry.link[k].href + ">" + entry.title.$t + "</a> </li>";document.write(item);}}}document.write('</ul>');}</script><script src="/feeds/posts/default?alt=json-in-script&start-index=1&max-results=1000&callback=randomposts" type="text/javascript"></script>

Bu makalemde Blogger Özel Rastgele Yazılar Eklentisi hakkındaydı. Umarım Bloggerların hoşuna gider faydalı olur.

Keyifli Bloglamalar...
Google Plus'da Paylaş

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder