Blog Yazarak Kolay Para Kazanma Yolları

Blogger Yardım Blogunu açalı yaklaşık 1,5 ay gibi bir zaman oldu. Zaman zaman vakit buldukça içerik girdim. Zaman zaman ise vaktim olmadığından içerik giremedim. Daha önceki makalelerim de eminim söylemişimdir ama yine söyleyeyim. Yazdığım blog sadece bu blog değil haliyle de istemeden de olsa bazen ihmal ediyorum. Neyse sözü fazla uzatmayayım. Az önce yazdıklarımı incelerken farkettim ki hiç blogger para kazanmak kategorisi için yazmamışım. Bu biz bloggerlar için büyük eksik diye düşünerek hemen başlayayım istedim yazmaya. Evet yukarıda da anlattığım üzere bu makalemizin konusu Blog Yazarak Kolay Para Kazanma Yollarıdır...

Blog yazarak para kazanma meselesine son zamanda çok kafa yoruluyor zaman harcanıyor. Ortalıkta öyle efsaneler dolaşıyor ki, kolay yoldan para kazanmaya hevesli vatandaşlar "blog yazarak para kazanılır mı ?" "blog açarak para kazanmak olası mı ?" gibi suallerin yanıtını arıyorlar. Ben de naçizane bu suallere cevap vermeye çalışacağım. Ancak öncelikle bu noktalara ne türlü geldiğimizle alakalı bir nostalji yapma gereği duydum.

İnternet'in hayatımıza girmesiyle beraber alışkanlıklarımız ve hayat tarzımız da çok değişti. Mesela ben önce okulda/orta okulda dönem ödevleri ya da öbür araştırmalar için hanedeki ansiklopedi setlerini karıştırırdım. Hangimizde yoktu ki Alan Larousse'lar, Ana Britannica'lar, Gelişme Hachette'ler? Son olarak ise onlarca cilt ansiklopedi yerine yalnızca Google'ın arama kutusunu kullanıyoruz :)

Benzer örneği boş vakitlerimizi ölçümlendirme ile ilgili de verebiliriz. Önceden boş arsalarda saklambaç oynar, tenha sokaklarda bisiklet sürer, kalem kağıtları elimize alıp isim-şehir oynardık. Peki ya şimdi ? Bisikleti de bilgisayarda sürüyoruz, topu da bilgisayarda oynuyoruz. Dost sohbetleri dahi artık web üstünde gerçekleşiyor.

Son olarak, içerik başlığıyla bu anlattıklarımın ne alakası var diye soracaksınız. Anında konuya geçeyim. Bilgi edinme ve zaman geçirme alışkanlırımızda olduğu gibi para kazanma yöntemlerimizde de internetle beraber kocaman değişimler oldu. Girişimci ruha sahip bireyler, artık sokakta değil web üstünde para kazanmaya çalışıyor. Bunun için en fazla tercih edilen yöntemlerden biri ise blog yazmak.

Peki blog yazarak para kazanmak ciddi anlamda olası mı ? Ya da bu iş göründüğü gibi kolay mı ?

Öncelikle bu işe yepyeni girenlere ya da gireceklere blog açmanın tek başına para kazandırmayacağını söylemeliyim. Blogunuzu açar açmaz bir yerlerden para geleceğini falan sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Blog açmak, para kazanmak için tek başına yeterli değil, blogunuz için itinalı içerik üretmeli, tanıtım çalışmaları yapmalı, geliştirmek için zaman harcamalısınız.

Şimdi sizlere birden çok sorum olacak: Çalışkan mısınız? Tertipli misiniz? Başarılı misiniz? Sabırlı mısınız? Okumayı ve yazmayı seviyor musunuz? Bu suallere yanıtınız evetse açık ve tam olarak söylüyorum siz de blog yazarak para kazanabilirsiniz!!!

Alışılmışın aksine blog yazarak kolay para kazanma yollarını tanıtmak yerine şahsi deneyimlerimi aktarmak istiyorum.

8 seneyi aşkın zamandır Blog yazıyorum ve bu aşamada para kazanabileceğim birçok vesile çıktı karşıma. Zaman yetersilziğinden çoğunu değerlendiremesem de hatrı sayılır miktarlarda gelir elde ettiğimi söyleyebilirim. Bakın Bloglarımın yardımıyla hangi fırsatlarla karşılaştım ve ne türlü para kazandım.

1. Google AdSense Reklamları 

Blog yazarlarının para kazanmaya başladığı ilk ve en basit yöntem PPC modeli olan AdSense reklamlarıdır. Belli bir süre zorlu bir onay zamanı olsa da, AdSense yayıncısı olmayı başarabilirseniz oturduğunuz yerden para kazanmaya başlayacaksınız. Yapmanız gerekli olan tek şey AdSense reklamlarını blogunuza ilave etmek ve ziyaretçilerin bu reklamlara tıklamasını sağlamak.

Ben de ara ara Bloglarımda AdSense reklamlarını optimize ederek,  buradan kazancımı arttırıyorum. Tıklama başına aşağı yukarı 0.30 TL veren AdSense reklamlarını düzgün bir biçimde yerleştirdiğimde aylık  800-900 TL dolaylarında bir gelir elde edebiliyorum.(bütün bloglarım dahil)

AdSense'in tık başına verdiği fiyatlar reklamdan reklama ve blogdan bloga değiştiği için blogunuzun içeriğine, gösterilen reklamlara ve ziyaretçinin ilgisine yönelik kazancınız değişebilir. Sizlere düşen tek şey bol bol yararlı içerik üreterek organik trafiğinizi başka bir deyişle Google'dan iştirak eden ziyaretçi sayısını arttırmak.

2. Bumads İçerikleri 

Doğan Holding içerisinde açılan bir içerik pazarlama ajansı olan Bumads, blog yazarlarıyla iş birliği yaparak hem bizzat kazanıyor, aynı zamanda bloggerlara kazandırıyor. Bumerang'a altın ya da platin üye olduktan hemen ardından gelen içerikleri blogunuzda yayınlıyorsunuz ve yayınladığınız içerik başına para kazanıyorsunuz.

Bumads'den gelen ilk teklifi yayınladığımda 6 TL gibi bir para almıştım. Tekliflerdeki başarım arttıkça verilen fiyat da arttı doğal olarak. Kullanıcı sözleşmesi gereği teklif başına ne kadar para kazandığımı paylaşamıyorum ancak burada okuduğunuz yollar içinde en fazla kazandığım yöntem olduğunu gönül rahatlıüı ile söyleyebilirim.

Bumads reklamları blogunuzun türüne göre değişebilir. Sözgelişi bir takım teklifler yalnızca trend bloglarına gelirken, bazıları yalnızca bilişim bloglarına geliyor. Reklamı veren şirketin amaç kitlesine ilişkili. Bumads önerilerinden kazancınızı arttırmak için yapmanız gerekli olan şey ise o içeriğin daha çok birey aracılığıyla okunmasını sağlamak.

3. Advertorial İçerikler 

İnternette tanıtım yazısı olarak bilinen advertorial içerikler backlink çalışması yapan SEO'lar ve sitesini ek olarak kapsamlı kitlelere duyurmak isteyen bireyler aracılığıyla çok sık tercih edilen bir metot. 

Ben advertorial içerik konusunda çok seçiciyim. Advertorial içerik isteyen bir sitenin konusunu blog yazarlığıyla ilişkilendirip okuyucuya yarar temin edecek bir duruma dönüştürebilirsem yayınlıyorum. Bu biçimde reklamdan alınan randıman de çoğalmış oluyor. Advertorial içerik reklam tekliflerinin %90'ının kabul etmiyorum ancak neredeyse her hafta bir tane yayınlıyorum. Içerik başına kazandığım aldığım ise 50 TL. 

Advertorial içerik yayınlayarak para kazanmayı düşünenlere minik bir ipucu sunmak istiyorum. Yayınlayacağınız içeriği siz oluşturun ve kesinlikle okuyucularınızın dikkatini çekecek türde yazın. Eğitimle ya da ekonomiyle alakalı bir blogunuz olduğunu varsayalım. Sadece verdiği yüksek ücret için elektronik sigarayla alakalı bir tanıtım yazısı yayınlamak okuyucu kitleniz ile dalga geçmek gibi olabilir.

4. Affiliate Marketing 

Satış ortaklığı olarak bilinen affiliate marketing'de yaptığınız satış ya da üye başına komisyon alırsınız. Bir affiliate programına üye olduktan  sonra sizlere verilecek affiliate linkini ve bannerını blogunuzda paylaşarak o link/banner üzerinden yapılmış olan satışlardan ya da üyeliklerden belli bir yüzde alırsınız. 

Affiliate marketing çok çalışma ve süre gerektiren bir yöntemdir. Ayrıca benim de en sevdiğim internetten para kazanma yöntemidir. Yakın zaman da sadece bir makale yazarak üyelik başına 2,75 TL veren bir siteye 350 küsür üye kazandırarak 1000 TL dolaylarında para kazandım. Tabiki yazdığım içerik bloguma uygundu.

Affiliate marketing kolay değil ancak uzunca vadede çok kazançlı bir yoldur. Bilhassa ClickBank gibi başka affiliate ağlarında %50-%60 gibi yüksek komisyonlar veren çok kazançlı ürünler ve programlar bulunmakta.

5. Makale Yazarlığı 

Blog yazarları her geçen gün bizzat kendilerini web için içerik oluşturma ile ilgili geliştiriyorlar. Bu, yeni bir kazanç imkanı demek. Nedeni ise internette yazı yazmaya zamanı ya da becerisi olmayan onlarca şahıs ya da şirket var ve bunlar nitelikli yazarlarla çalışmak istiyorlar. 

Bana da Bloglarımın yardımıyla farklı yazı ve içerik işleri geldi. Bulardan birkaçını değerlendirdim. Bumads kampanyası dahilinde yazdım ve karşılığında 50 TL aldım. Bunu dışarısında Turkcell ve farklı webmaster forumlarından bana erişen birkaç birey için de yazı yazdım. 

Eğer bütün gününü PC başında geçiren bir öğrenci ya da işsiz değilseniz makale yazarlığı pek kazançlı değil. Nedeni ise çok düşük ücretler veriyorlar. Ne var ki benim gibi arada bonus projelere rastlarsanız kaçırmayın. Sevdiğiniz şeyi yaparak başka bir deyişle içerik yazarak para kazanmak kadar keyifli birşey var mıdır ?

Benim blog yazarak kolay para kazanma yolları ile alakalı deneyimlerim bundan ibarettir. Ancak bütün hepsi benim deneyimlerimden ibaret değil... Mutlaka farklı blog yazarak para kazanma yolları vardır. Bunun için sorularınızı ve kendi deneyimlerinizi yorum kısmından yazabilirsiniz....

Keyifli Bloglamalar...





Google Plus'da Paylaş

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder