Affiliate Marketing de İçerik Kalitesinin Önemi




Affiliate Marketing de dönüşümün anahtarı içeriktir. Bir affiliate olarak, kullanıcıları en uyumlu biçimde yönlendirebilmek, ürettiğiniz içeriğin kalitesine ilişkilidir. Paylaşımlarınızdan gelir elde etmenin temel yolu , okuyuculara çekici gelebilecek çözümler üretmekten geçiyor. Taktik içeriğe, ürüne ve hedef kitleye yönelik farklılık gösteriyor. Peki Affiliate Marketing de kazandıran adımlar hangileridir ?

Kullanıcılarla etkileşim sağlamak, affiliate pazarlamanın temel hedeflerinden biridir. Blogunuza daha çok ziyaretçi çekmek, sadece kendi başına kazandıran bir taktik değildir. Bu nednenle okuyucuları eyleme geçmeye teşvik etmeniz gerekmektedir. Bunun en uyumlu yolu ise planlı tahmin ve davranışdan geçiyor. Konuyla alakalı makalemde, içerik kalitenizi ve kampanya dönüşümlerinizi artırmada sizlere yepyeni bir ufuk yön açabilir…

Ürünü veya Konuyu Bulmak

Öncelikle yazmayı dilediğiniz konu veya ürünü belirlemeniz gerekmekte. Öncesinde konuyu bulup ona uyumlu ürün seçebilir veya aklınızdaki ürüne yönelik tek konu üzerine çalışmayı da seçebilirsiniz. Burada önemli olan, sizlere uyumlu ve içerik üretmekten huzur alacağınız; tek yayım geliştirebilmektir. Araştırmanızı bizzat başınıza yapabileceğiniz gibi herhangi bir affiliate network'ten de destek alabilirsiniz. Affiliate network'ler yardımıyla içeriğinize en uyumlu kampanyalara, daha kısa zamanda ulaşırsınız.

Anahtar Kelime Araştırması

Konunuzu ve ürününüzü bulduktan daha sonra sıra uyumlu anahtar kelimeleri araştırmaya gelir. İçerikte ve etiket oluştururken ürünü direk tanımlayan, fenomen anahtar kelimeleri kullanmayı seçebilirsiniz. Ancak bu kelimeler, çeşitli site ve bloglar aracılığıyla da yüklü olarak kullanılıyor olabilmektedir. Fazla yüksek rekabet oranına sahip bu kelimelerdense, dikey kelime gruplarına yönelmek yararınıza olacaktır. E-pazarlamada "long tail" olarak da adlandırılan bu kelimeler, genelde daha düşük tek rekabet oranına sahip olup, hedef kitlenize bir sürü daha çabuk biçimde ulaşmanızda sizlere yardımcı olabilirler.

Soru İşaretlerini Gidermek

Bu süreçte içeriği oluşturmaya başlayabiliriz. Paylaşımlarınızda temel eğiliminizin, potansiyel tüketicilerin mümkün sorularını yanıtlamak olması, yararınıza olacaktır. Söz konusu ürün veya hizmet ile ilgili mümkün kafa karışıklıklarını gideren tanıtıcı içerik, fotoğraflar veya açıklayıcı tek video, bu konuyla alakalı çok gösterişli olabilmektedir. Okuyucular için referans özelliği taşıyacak bu çeşit tek içerik, bununla birlikte arama motorlarının da ilgisini dikkatini çeker.

Affiliate Bağlantıları

İçeriği oluşturduktan sonra sıra, sizlere gelir getirecek olan affiliate bağlantılarını eklemeye gelir. Şayet ürün ya da hizmetin yerine paylaşımınızda direk doğruya verdiyseniz, bağlantıyı alakalı kelimelere verebilirsiniz. Benzer konuda çok sayıda ürün olması halinde bağlantılar, toplu biçimde yazının sonuna da eklenebilir. Şayet mevzubahis ürün bir servis ise banner kullanmak daha etkili olabilmektedir. Nihayet yazınızın nihayetinde bir "call to action" kullanmanız; böylelikle okuyucuları etkileşime geçmeye çağırmanız tavsiye edilir.

Sosyal Medya Paylaşımları

Artık her birşey hazır. Yazınız yayına girdi şayet işiniz burada bitmedi… En kritik noktalardan biri de, sosyal ağlardan faydalanarak, içeriğinizin görünürlüğünü artırmaktır. Blogunuz için çeşitli platformlarda açacağınız hesaplar tarafından amaç kitlenizi haberdar etmek; okuyucularınızı yorum yapmaya ve içeriğinizi paylaşmaya teşvik etmek yararınıza olacaktır. Alacağınız tek bir beğeni dahi, yepyeni bir kitlenin farkındalığını uyandırarak, blogunuzun ziyaret edilme sayısını artırabilir.

Bu makalemde siz değerli internetten para kazanmak isteyen blogger arkadaşlarıma Affiliate Marketing de İçerik Kalitesinin Önemini anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı olur...


Google Plus'da Paylaş

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder