Google Adsense Nedir ? Ne İşe Yarar ?




İnternetten para kazanmak günümüzde çok moda olan hemen hergün 100 lerce insanın büyük heves ve ümit ile başlayıp sonucu hüsran ile sonuçlanan ancak yurtdışında yaklaşık 15 senedir milyonlarca insanın yaşamını evinden sadece internetten kazandığı para ile geçindirdiği gerçeğini de değiştiremeyen bir sektör oldu yurdumuzda... Çok edebi başladım makaleye sanırım :) Neyse arkadaşlar bugün bloggerlar için internetten para kazanmak konusunun detaylarına inerek en önemli reklamcılık programı olan Adsenseyi anlatmaya çalışacağım... Bir önceki makalemiz de ise Blog Yazarak Kolay Para Kazanma Yolları ndan bahsetmiştim.

Çağımızın en büyük firmalarından birisi olan , kimilerine göre en büyük firması olan , Google'ın bir hizmetini tanıtacağım bu yazımda. Web sitesi sahiplerinin gayet yakından tanıdığı bir hizmet halini almış olan Google Adsense, bugün yeryüzünde çok kişiye kazanç sağlıyor. Bir takım site sahiplerinin ana gelir kaynağı olurken, kimilerinin yan geliri vasfında olan Google Adsense, peki nasıl kazandırıyor ?

Google Adsense Nedir, Ne İşe Yarar ?

Her şeyden öncesinde bir web sitenizin olması gerekmektedir. Son vakitlerde web siteleri hariç de kullanılmaya başlansa da  ( mesela Facebook uygulama sayfalarında) genel kullanım web sayfalarında oldu.

Google Adsense sayfasına girip, sizden istenilen verileri giriyorsunuz. Başvurunuzu hazırlıyorsunuz. Google çalışanları sitenizi incelemeye alıyor. Bu analiz müracaat yoğunluğu, sitenizin popülerliği ve diğer bir kaç değişkene göre değişiyor. Fakat aşağı yukarı müracaat ölçümlendirme ömrü 1 ay kadardır. Bu ölçümlendirme aşamasının ardından müracaat formunda verdiğiniz e-posta adresine bir bilgilendirme postası geliyor. Fakat her site onay alamıyor.

Google Adsense, Google'ın çok bilinmeyen hizmetlerinden. Esasında biliniyorda çoğunlukla internetle çok iç içe olanları ilgilendirdiği için , diğer kullanıcıların dikkatini çekmiyor.

Google Adsense, Google'ın web sitesi sahiplerine reklam yayıncılığı yapmaları karşılığında, site sahibinin sitesini ziyaret eden bireylerin bu yayınlanan reklamlara tıklaması suretiyle ödeme yapan bir sistemdir. 

Sistem nasıl işler ? Şöyle ki: Google Adwords hizmeti ile reklam vermek isteyen firmalar ya da tüzel kişiler, farklı işlemler yaparlar ve reklam verirler. Yanlız reklamı verirken, reklamlarının yayınlandığı sitelerde 1 tıklama başına en fazla ne kadar ödeme yapacaklarını girerler. Google'da burda devreye girer ve tıklama başına verilecek meydana gelen maksimum ücret neyse o kaliteye sahip sitelere gönderir reklamları. Google burda bir çeşit aracılık yapıyor. Sözgelişi ben reklam verecek olan firmayım. Adwords'e başvuruyorum vs gereken işlemleri yapıyorum ve diyorum ki, tıklama başına maksimum 0.5 Krş verebilirim. Google bunu değerlendiriyor. Şayet tr-bloggeryardim.blogspot.com u layık gördüyse bu fiyata reklamın orada yayınlanmasını sağlıyor. Şayet yayınlanmasıyla reklam verenden para alınmıyor ya da site sahibi başka bir deyişle blog para kazanmıyor. 

Şayet blog'a giren ziyaretçiler bu reklamları alakalı çekici bulur, içeriğine bakmak isterde bu reklamlara tıklarsa Google'ın hesaplama sistemi devreye giriyor. Nereye ne kadar vereceği belli olmuyor şayet örneğimizi verelim. Enbaşta söylediğimiz benzeri farzedelim ki tıklama başına maksimum 0.5 Krş vermek istediğimizi seçtik. Reklamlara tıklandığında Google bu 0.5 kuruşun 0.3'ünü site sahibine veriyor olan 0.2'yide kendine alıyor . Hem reklam verenin ürünü tanıtılmış oldu , hem site sahibi kazanıyor aynı zamanda Google kazanıyor…

Genelde her site kabul edilmiyor. Daha ayrıntılı listeye Google Adsense sayfasından ulaşabilirsiniz. Ancak ben bildiğim kadarıyla aşağıda genel olan maddeleri yazdım...

Genellikle ;
  • Yasa dışı yazı bulunduran internet sayfaları
  • Yanıcı, patlayıcı maddeler ile ilgili yazı bulunduran internet sayfaları
  • Özgün olmayan internet sayfaları
  • Spam sayfa dediğimiz sayfalar
  • Sadece gelire yönelik sayfalar

Adsense hesabınızı giriş yapıp ardından , Adsense Kurulumu kısmından sizlere en uyumlu reklam programını tercih ederek verilen kodları sitenize ekleyebilirsiniz. Bu sayede, ziyaretçilerinizin bu reklamlara her tıklamasında belirli bir ücret alabilirsiniz. Ödemeleriniz 100 $'ı geçince, banka hesabınıza Google tarafından aktarılır.

Takıldığınız sormak istediğiniz bişey olursa konunun altında yorum olarak sorabilirsiniz. En kısa sürede cevap vereceğimden şüpheniz olmasın...

Şimdiden bütün bloggerlara bol kazançlar dilerim... 


Google Plus'da Paylaş

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder