Google Tavsiyesi Basit Seo Teknikleri




Merhaba Blogger Yardım Blogu Ziyaretçileri... Bir önceki makalemizde Google Panda 4.0 Algoritma Güncellemesi hakkında bilgiler vermiştim. Bu makalemizde ise Google Tavsiyesi Basit Seo Teknikleri hakkında bilgiler vereceğim.

Google aramalarında üst sıralara çıkmak amaçlı yapılması gereken site optimizasyonları internette fazlaca yer alıyor. Ve bu anlatılanlar epeyce kafa karıştırıcı bir haldeyken artık aşağıdaki kısa yollarla bunun için bir son verebilirsiniz. Bununla Birlikte bu SEO bilgilerinin Google'ın İrlanda - Dublin merkezinde bulunan Kaspar Szymansk aracılığıyla açıklandığını da belirtmekte fayda olduğunu düşünüyorum.

Aşağıda vermiş olduğumuz uzunca zamandır SEO işleriyle uğraşanlar için ne kadar temel yollar olarak gözükse de, hâlen Google benzeri epeyce büyük bir arama ağına sahip durumda olan sistemlerde ön planı çıkmak amaçlı fazlasıyla yararlıdırlar.

İyi Görünüm, Muhteşem Hit


Site Başlıkları

Başlıklar kullanıcıların arama yaptıkları sırada gözlerine ilk çarptığı yerdir, bu sebeple Google aramlarıyla uyum sağlaması gerekli olan ilk yer başlıklardır... Bununla birlikte Google da önerilerinde önceliğini her zaman başlıklara verir.

Alan İsimleri ve Linkler

Alan isimleri da bir site optimizasyonu için büyük önem taşırken alan adından ardından gelen alan da ("http://www.tr-bloggeryardim.blogspot.com/seo") arama açısından mühimdir. Alan adı sonrasında link başlıkla orantılı bir durumda olmalıdır. Bu ayar WordPress, vBulletin benzeri scriptler üzerinden otomatik olarak ayarlanırken öbür çoğu sistem de buna müsaade verir. Bununla birlikte bu link türü kullanıcının geçmişi kullanmasına da yardımcı olur; tarayıcının sağladığı bilhassa arama yapmadan linkin içeriğinden otomatik öneri alırlar.


Meta Açıklamaları

Meta açıklamalarını en güzel biçimde kullanmanız gerekir, çünkü en çok 160 karaktere kadar sınır tanınır. Head kodları içinde yer alan seo-search-engine-optimization-img bölge Google açısından ilk denetlenen bölümde yer aldığı için sitenin içeriğiyle doğruca orantılı olursa aramalarda ek olarak yukarı bir düzeyde belirir. Buralar sitenizde en çok kullandığınız kelimeleri, alan isminizi ve site - içerikle ilgili kelimeleri girebilirsiniz. Head kodları içinde bütün site içi sayfalara meta açıklaması ilave ederken bir takım sayfalara özel olarak da meta açıklaması atamanız ek olarak etkili neticeler almanızı olanak sağlar.

Görsellerle Optimizasyon

Görsel Dosyaları İsimleri

Görsel dosyaların sitenizin her tarafında yer aldığı aşikâr. Görselin kendisiyle alakalı bir ismi dosya ismi olarak belirlemeniz aramada hedeflenen sonuca ulaşılmasını sağlar ve buradan da trafik çekebilirsiniz. Bununla beraber görsellere alt ve title komutlarını da vermeniz aramalardan daha çok verim almanızı sağlar.

Görsellerde Alt Fonksiyonu

Az önce de belirttiğimiz gibi Alt fonksiyonu bir nevi görselin içeriğinin açıklamasını gösterir. Hem arama motoru botları daha sağlıklı bir site ziyareti yapmış olur hem de arama sonuçlarında öncelik sağlarsınız.


Görselde Farklılık

İçeriğinizde kullanacağınız görseli bir başka kaynaktan aldığınız gibi bizzat sunucunuza yüklemeniz görüntü arama sonuçlarında sizlere pek sağlıklı getiri sağlamaz. Fakat Paint üzerinden yaptığınız en ufak bir boyut değişikliği ya da bir renk noktası dahi görüntü dosyasının kodsal kısmını değiştirir ve Google'a bir başka dosya olarak gözükür. Bunla beraber sunucunuza yüklerken görüntü açıklamalarını da aldığınız siteye göre başka girmeniz yeniden sitenizin sağlıklı optimizasyonuna yardımcı olacaktır.


İçeriği Güncel Tutun

Google'ın optimizasyon ve hit çekme ile alakalı hile yollarına müracaat eden kullanıcıları için "Dont Be Evil" sloganını kullandığını biliyoruz, üstelik büyük bir eğlencesi de dönmüştü internette. Fakat bu slogan yakında "Keep Content Current" olarak değişirse pek de şaşırmayın. Zira Google ilk yaptığı Panda güncellemesinden itibaren ortaya çıkardığı arama sonuçlarıyla beraber site içeriği durumundan en fazla güncel içeriğe önem verdiğini belli etti.

Güncel içerik içinde bulunduğunuz kategoride bulunan büyük sitelere karşın üstünlük sağlamanız açısından da oldukça faydalı bir kozdur. Eski içerikleri girmeniz sizi büyük sitenin önüne geçiremeyecekken Google'ın uyguladığı "giriş tarihi" sistemiyle beraber daha eskiden eklediğiniz içeriklerle öne çıkabilirsiniz. Bunun için yalnızca Ülkemiz içi değil, yurt dışı içerikleri de takip etmenizi öneriyorum. Zira çoğunlukla Abd ve Avrupa'da meydana gelen gelişmeler Ülkemiz internetine bir gün sonra ulaşıyor.

Bu makalemizde Google Tavsiyesi Basit Seo Teknikleri hakkında bilgiler verdim. Sormak ve eklemek istediklerinizi yorum kısmından belirtebilirsiniz. Umarım faydalı olur...

Keyifli Bloglamalar...
Google Plus'da Paylaş

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder