Backlink Nedir ? Backlink Nasıl Alınmalıdır ?




Merhaba Blogger Yardım Blogu Takipçileri ve Blogger Ziyaretçiler... Bir önceki makalemiz de Google Tavsiyesi Basit Seo Teknikleri konusunda bilgiler aktardık. Şimdiki makalemizin konusu ise Seo için olmazsa olmazlardan olan Backlink Nedir ? Backlink Nasıl Alınmalıdır ? olacak...

Backlink terimi bir sitenin yabancı siteden almış olduğu bağlantılara verilen addır. Bu bağlantılar text halinde de olabilmektedir görsel halinde de. Geçmiş dönemlerde footer bölümünden edinilen backlink kaynaklarının yararı olmaktaydı. Son zamanlarda ise tanıtım yazılarının içinden verilen link çıkışlarıyla yapılmış olan backlink çalışmalarının fazladan yararı gözlemlenmiştir. Tanıtım yazısının yanında görsel banner backlink kaynaklarını da kullanabilirsiniz.

Backlink bir siteden tanıtım yazısı yayınlatmanız, footer bölümüne metin halinde link eklemeniz, banner görseline link eklemeniz, blog makalelerine yorum yazarak web sayfanızı eklemeniz halinde yapılabilir. Bu biçimde alacağınız backlink kaynaklarının kimi kalifiye kimi spam olarak derecelendirilir. Backlink eklediğiniz yerlerin gelecekte spam olmayacak siteler ya da sayfalardan olmasına dikkat etmelisiniz. Bunun nedeni ise google arama motorunun sürekli algorima değişikliği ve güncelleme yapmasıdır. İlerleyen dönemlerde web sayfalarınızın ceza almamasını istiyorsanız şüphesiz ve şüphesiz kalifiye backlink kaynaklarından backlink alımı yapmalısınız.

Backlink bir İnternet sitesinib olmazsa olmazlardandır. Backlink bir internet sitesinin popülerliğini belirler. Bir İnternet sitesi başka siteler aracılığıyla ne kadar öneriliyorsa bu İnternet sitesi kalitelidir. Backlink'in katkı sağladığı başka bir sistemse Google'nin algoritmalarından biri olan Pagerank sistemidir. Pagerank Google'nin sitenize verdiği değeri işaret etmektedir. Web siteleriniz 10 puan üzerinden değerlendirilir. Google için bir İnternet sitesi başka siteler aracılığıyla ne kadar çok kaliteli Backlink alıyorsa o kadar kalitelidir. Ama Backlink alırken dikkat etmeniz gerekli olan birden çok husus vardır;

1. Google'nin banladığı sitelerden Backlink alırsanız sizlere bir yararı olmayacaktır.

2. Link çöplüğüne dönmüş sitelerden Backlink alırsanız Google bu Backlinkleri sevmediği için sitenize pek pek bir katkısı olmayacaktır. Sözgelimi link çıkışı pek olmayan toplistlerden Backlink almanızın sizlere pek katkısı olmayacaktır.

3. Bir takım internet siteleri saklı Backlink vermektedir. Bu tip sitelerden alacağınız Backlinklerinde sizlere katkısı olmayacaktır.

4. Backlink alımını bir gün içerisinde hemen yapmayın. Backlink alım işlemini belli süreçlere bölün.

5. Kesinlikle kısa zamanda silinecek yerlerden bağlantı almayın ya da eklemeyin. Almış olduğunuz bağlantılar uzun süre daimi olmalıdır.

6. Sosyal medya sitelerinde internet sitenizi paylaşacak kaynak elde edin.

7. Kaliteli blog sitelerinde internet sitenizin tanıtımlarını yapın.

8. Web sitenizde yarışmalar tertip edip bu yarışmaları farklı platformlarda duyurarak bağlantı elde edin.

Bunların dışında Kaliteli Backlink almak istiyorsanız ;

1. İçeriğinizle ilgili sitelerden Backlink almaya çalışın. Bu işlem belli bir süre kolay değildir şayet başardığınızda emin olun sizlere katkısı çok pek olacaktır.

2. Kaliteli dizinlere kayıt olmaya çalışın. (örn: DMOZ)

3. Sosyal sitelerden link almaya çalışın.(örn: Facebook,Twitter)

4. Kaliteli forumlarda ya da bloglarda yazılar yazarak bu sitelerden Backlink almaya çalışın bu internet sitelerinden alacağınız Backlinklerin siteniz için önemi çok çok yüksektir.

5. Pagerank değerleri yüksek sitelerden alacağınız Backlinkler, sitenizin Pagerank değerini arttırmanızda sizlere çok çok yaerdımcı olacaktır.

Bu makalemizde Backlink Nedir ? Backlink Nasıl Alınmalıdır ? konusu hakkında bilgiler aktardım. Umarım Bloggerlara ve ziyaretçilere faydalı olur. Sormak istedikleriniz yada eklemek istediklerinizi yorum kısmından ekleyebilirsiniz...

İyi Bloglamalar...
Google Plus'da Paylaş

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder