Google Bayanlara Temel Programlama Ögretecek




Bir bayan olarak bu haberi duyduğumda anlatılmayacak derece de çok sevindim. Google gibi dünya devi bir şirketin biz bayanlara vermiş olduğu değer ile aşırı derece de gururlandım diyebilirim. Neyse lafı fazla uzatmadan makalemin konusuna geri döneyim...

Google gittikçe yükselen erkek kod geliştirici nüfusuna karşın müthiş ilgi çekici yeni bir kampanya başlattı.

Google ekibi genel bağlamda kod geliştiricilerin çoğunluğunda erkek nüfusunun çoğunlukta olmasını fark ederek yeni bir kampanya başlattı. Google bu kampanya ile beraber genç ve canlı kızlara basit programlama öğretecek.

Kadınların iş yaşamında genellikle erkeklere yönelik daha az olmasına karşın Google yapmış olduğu bu hamle ile beraber kadınlarımızı geleceğe daha emin adımlar ile iş yaşamına girebilmelerine katkı sağlayacak.

Büyük şirketlerde çoğunlukla bilişim departmanlarına bir göz atarsak eğer, çoğunluk çalışanların üstelik hepsinin erkek olduğu manzarası ve gerçeğiyle yüzleşiriz. Bu vaziyet esasında natürel karşılanıyor benzeri görünse de, kadınlarımıza fırsat verildiği süre her alanda mucize oluşturabilecek kapasiteye sahip durumdalar aslında.

Google bu projeyi yaşama geçirerek devasa bir ekip kuruyor. AMERIKA BIRLEŞIK DEVLETLERI'de farklı toplumsal toplum kuruluşlarıyla partner çalışmaların sonucu olarak 50 milyon dolar bütçeli insiyatif, bayanların basit PC programlama dillerini öğrenmelerini ve sektörde söz sahibi olmalarını amaçlıyor.

KADINLAR SEKTÖRDE HEP OLMALIDIR

Google'ın gerçekleştireceği program dahilinde, projelere katılarak Shapeways ile beraber 3D baskı alınarak bilekliklerin tasarlanmaları, GIF animasyonların hazırlanması, şarkılar için ritim oluşturmalar benzeri pekçok çalışma bulunuyor.

Programa katılacak olan genç kızlar için önce kodlama deneyimi dahilinde Grils Scout of the USA ve Grils Inc. benzeri kurumlardan destek alabilecekler.

Açıkçası bir bayan olarak makalemin başında da belirttiğim gibi Google'ın bu çalışmasını taktir ediyorum. Keşke bu çalışmalar yalnızca AMERIKA BIRLEŞIK DEVLETLERI'de değilde ülkemizde de gerçekleştirilebilse.


Google Plus'da Paylaş

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger İle Yorum Yap
    Facebook İle Yorum Yap

1 yorum :