Blogger İletişim Formu Eklemek

Merhaba Değerli Blogger Yardım Blogu Takipçileri...

Nasılsınız ? Umarım iyisinizdir :) Ben iyiyim...

Bu makalem de sizlere popüler blogların olmazsa olmazlarından olan Blogger İletişim Sayfası Oluşturma hakkında olacak. Fırsat buldukça bu bloga siz bloggerlara faydalı olacağını düşündüğün paylaşımlar da bulunmaya çalışıyorum. Evet farkındayım biraz yavaş kalıyorum ama hak verirsiniz ki sadece bu blog ile ilgilenmiyorum :) Affınıza sığınırak makalemizin konusuna geri dönelim.

İletişim formu her blog için olmazsa olmazlardandır. Nedenini herkes bilir ama bilmeyenler için açıklayayım. Bloggerların okuyucuları ile etkileşim kurmasını sağlayan atar damarlardandır. Yani herhangi bir okuyucunuz sizinle iletişim formu yardımıyla kolaylıkla haberleşebilir. Gelelim nasıl oluşturulduğuna...

Blogger kullanıcıları iletişim sayfası oluşturmak için blogspot dışı araçlardan faydalanır. Temaya farklı kodlar eklerdi veya html iletişim forumlarıyla durumu kapatırdı. Wordpress'te contact form adlı eklenti ile bu bir kaç sene öncesinde aşılmıştı. Nihayet Blogger'da bu konuyla alakalı güzel bir adım attı ve iletişim formu/iletişim sayfası amaçlı bir güzellik getirdi. Bu kolaylık kısmen oluyor diyebilirim. Nedeni ise sunulan iletişim formu sidebara veya footera widget olarak ekleniyor.

İşte bizde bu yazımız da bu iletişim widgetini sabit sayfaya ne şekilde ekleyeceğimizi öğreneceğiz.

Blogger paneline giriş yapın ve yerleşim sekmesinden gadget ekle diyerek işleme başlayalım.


Üstteki  fotoğrafta gördüğünüz gibi ''Diğer Gadget" lara tıklayarak İletişim Formu yazan widget'i ekleyiniz.

İletişim formunu wigdet olarak ilave ettik. Şimdi gelelim asıl olayımıza. Eklediğimiz iletişim formunu sabit bir sayfa olarak blogumuza eklemeye.



Yine üstteki fotoğrafta görüldüğü üzere sayfalar sekmesinden yeni sayfa ekleye tıklayarak bir iletişim sayfası oluşturuyoruz.

Daha sonra oluşturmuş olduğumuz boş iletişim sayfasının HTML bölümüne gelip aşağıdaki kodları ekliyoruz.

<form name='contact-form'><div>Adınız : </div><input class='contact-form-name' id='ContactForm1_contact-form-name' name='name' size='30' type='text' value=''/><div>E-mail : <em>(required)</em></div><input class='contact-form-email' id='ContactForm1_contact-form-email' name='email' size='30' type='text' value=''/><div>Mesajınız: <em>(required)</em></div><textarea class='contact-form-email-message' id='ContactForm1_contact-form-email-message' name='email-message' rows='5'></textarea><p></p><input class='contact-form-button contact-form-button-submit' id='ContactForm1_contact-form-submit' type='button' value='Send'/><div style='text-align: center; max-width: 450px; width: 100%'><p class='contact-form-error-message' id='ContactForm1_contact-form-error-message'></p><p class='contact-form-success-message' id='ContactForm1_contact-form-success-message'></p></div></form>


Üstteki kodlar içinde kırmızı ile yazdığım kısımları istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz. Oluşturduğumuz sayfayı kaydettikten sonra artık iletişim sayfamız hazırdır.

Blogger Yardım Blogu  İletişim Sayfasını örneğini görmek için İletişim Sayfasını inceleyebilirsiniz.

Bu makalemiz Blogger İletişim Formu Eklemek konusunu paylaştık. Umarım faydalı olmuştur. Takıldığınız yapamadığınız yada sormak istedikleriniz için yorum yada iletişim sayfamızı kullanbilirsiniz.

Keyifli Bloglamalar...





Google Plus'da Paylaş

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder