Blogger Resimli Anlatım Seo Ayarları 2014

Merhaba Arkadaşlar... Bu makalemizde bir önceki makalemiz olan Seo Nedir ? Seo Ne İşe Yarar ? ın devamı niteliğinde olan Blogger Seo Ayarları konusunda olacak...

Blogger sahip olunması ve  kullanımı epey kolay  bir servistir. İnternet ve teknoloji devi Google firması tarafından ücretsiz olarak hizmetimize sunulan güçlü bir blog sistemidir. Yani arkasında kos koca Google var :)  Aslında işin en önemli noktası ise blog açtıktan sonra blog seo ayarları ve blogun çabukça Google tarafından indekslenmesidir. İndexleme nedir diyen olursa onun içinde ayrıca bir makale yazabilirim :)

Şimdi Blogger Seo ayarlarının nasıl yapıldığına bir göz atalım. Bilhassa başlık, description  ( detaylı bilgi ) ve keyword meta tag ayarlarının nasıl yapıldığını bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışacağım. Site açıklaması ve anahtar kelimeleri sitemizin sahasına yönelik belirliyoruz. Site açıklamasını 200 karakterden fazla eklememeye özen gösterin. Anahtar Kelime için 5 adet seçmeniz yeterlidir. Şimdi adım adım blogger seo ayarlarını yapalım.

1. Blogger Başlık Ayarının Yapılması

Blogger sayfası varsayılan ayarlarda orjinal hali ile blog başlığı ve daha sonra içerik başlığı olarak gözükür. Biz bu ayarı değiştirip sayfaların Google arama motoru aracılığıyla indexlendiğinde seo düşmanı olarak görünmesini önlemek ve ziyaretçilerimizi sayfada daha fazla süre tutabilmek için değiştireceğiz. Blogger'in Kullanıcı panelinden > Şablon > HTML'yi Düzenle diyoruz.



Daha daha sonra klavyemizden (CTRL+F) tuşlarına beraber basıyoruz ve Arama (Search) yazan yere

 <title><data:blog.pageTitle/></title>

yazıp, aşağıdaki kodla değiştiriyoruz.

<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'>
<title><data:blog.title/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/> - <data:blog.title/></title></b:if>

Değişikliğini yaptıktan daha sonra kaydediyoruz. Google arama sonuçlarında açtığımız konular İçerik Başlığı-Blog İsmi olarak gözükecektir.

2. Blogger Meta Tag Ayarları

Özellikle site açıklaması Google'ın önem verdiği meta tagların başında gelir. Google örümcekleri(botları) sitemizin hangi alanda yani konuda olduğunu bu meta taglar ile algılarlar. Blogger kullanıcı panelinden bir kez daha Şablon > HTML'yi düzenle'ye tıklıyoruz. Şablonumuzu genişlettikten daha sonra (CTRL+F) tuşlarına beraber basıyoruz ve Arama (Search) yazan yere yazıp aşağıdaki kodu buluyoruz.

 <b:include data='blog' name='all-head-content'/>

Sonra bir alt satıra aşağıdaki kodları ekliyoruz. Eklediğiniz kodlarda site açıklaması , anahtar kelimeler ve İsim Soyisim yazan yerleri kendi blogunuza uygun olarak değiştirmeyi unutmayın. Şablonu kaydediyoruz.

<meta content='Blogger Site Açıklaması' name='description'/>
<meta content='Anahtar Kelimeler' name='keywords'/>
<meta content='İsim Soyad' name='author'/>

3. Tag (Etiketler)

Blog yazılarınızda çok mühim bir yeri olan ve aramalarda sitenizin bulunabilirliğini arttıran etiketlerdir. Bu etiketleri lüzumsuz yere daha çok kullanmak seo açısından sitenize büyük kayıplar getirir. Etiketler yayınınızın içeriği ile alakalı olmalıdır. Lüzumsuz etiketlerden muhahkak kaçınmalısınız.


4. Türkçe Karekter

Yayın başlıklarınızda Türkçe karakter kullanmaktan kaçınmalısınız. Türkçe karakter kullanmamak Blog ve Seo tarafından Google için aşırı önem taşımaktadır.

Örnekle açıklamak gerekirse; yayınınızın başlığı Blogger Resimli Anlatım Seo Ayarları 2014 olsun... Siz bu başlığı türkçe olarak yazarsanız blogunuz o yayın url si de aşağıdaki resimde olduğu gibi türkçe karakterleri eksik olur.

Fakat yayın başlığında türkçe karakter kullanmaz iseniz aşağıdaki resimdeki gibi Seo dostu olur ve bu tarz yayınları Google sever siteniz için büyük oranda artı kazanırsınız.


Yapmış olduğumuz bu küçük ve ince ayarlardan daha sonra artık blogumuz SEO  ve Google dostu blog oldu. Bildiğim kadarıyla sizlerin daha kolay anlayarak uygulaması için dilimin döndüğü kadar Blogger Seo Ayarlarını anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı olur ve işinize yarar.

Sormak istediklerinizi yada yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim bütün bloggerlara iyi bloglamalar...


Google Plus'da Paylaş

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder