Affiliateler İçin Özel Seo Tavsiyeleri




İnternetten para kazanmak günümüzde tüm webmasterların hayali durumunda. Sadece webmasterların değil hemen hemen bütün bilgisayar ve interneti olan insanların hayali diyebilirim. Özellikle ev hanımları ve öğrenciler kendilerine boş zamanlarında kolayca internetten para kazanma yolları arıyorlar. Neyse konumuzun aslına dönsek daha iyi olacak :) Bugünki makalemizin konusu Affiliateler için Özel Seo Tavsiyeleri dir. Az önce yukarıdaki cümleler de yazdıklarım ile ne alakası olduğunu düşünebilirsiniz ancak dolaylı olarak yazdıklarım internetten para kazanmak isteyen tüm girişimcileri ilgilendiriyor. Bunu ilerleyen zamanlarda anlayacağınıza eminim.

Affiliate pazarlama sürecinde içerik ve optimizasyon (SEO), birbirinden farklı düşünülmemesi gereken; birbirlerine gereksinim duyan 2 farklı bileşendir. Affiliateler için içerik pazarlama, kampanyaların daha çok kullanıcıya ulaştırılmasını sağlayarak gelir elde etme yolu olduğu kadar, aynı zamanda kuvvetli bir optimizasyon aracıdır. Bilinen SEO çalışmalarıyla birlikte kullanıldığında içerik pazarlama, sayfalarınızın organik arama sonuçlarında ön sıralarda listelenmesi sağlayabilir.

Çalışmalarında SEO'yu göz ardı eden affiliateler, içerik pazarlama aktivitelerinde istedikleri başarıyı yakalayamayabiliyor. Nedeni ise kalifiye içerik oluşturmak kadar, bunun arama motorlarına uygunluğunu da gözden kaçırmamak gerekmektedir.

Sizler için Google'ın raporundan derlenen, Affiliateler için Özel SEO Tavsiyeleri

Başlıklar ve Sayfa Özetleri

Başlıkların satın alım kararları üstünde epeyce gösterişli olabildiğini biliyoruz. Kullanıcılar nadiren sadece başlığına bakarak, bir içeriği okuyup okumayacaklarına karar verebiliyorlar. Fakat işin bir de SEO'ya uygunluk tarafı var: Arama motorlarında görünürlüğü artırmak için her sayfanın kendine has bir HTML başlığa (title) ve bir özete (description) sahip olması gerekmektedir. Arama sonuçlarında bir sürü uzunca başlıkların tamamı görüntülenemeyeceğinden, sayfalarınız için kısa başlıklar seçmeniz tavsiye ediliyor. Arama neticelerinin anında altında görüntülenen özet bilgilerinde de 160 karakter sınırını aşmamak, daha emniyetli.

Gerek başlık, gerekse sayfa özetleri için , kullanılacak anahtar kelimelerin içerikle bağlı olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Dilin gerçek kullanımına itina göstererek ve Google Anahtar Kelime Aracı gibi araçlardan faydalanarak sayfa optimizasyonunu geliştirmek mümkün.

Görsel Elemanlar

Görsel ögeler de SEO tarafından mühim birer yayın personeli. Multimedya destekli içerikler, arama motorlarında daha yukarılarda listelenebiliyor. Görsel kullanımında SEO'ya uygunluk tarafından dikkat edilmesi gerekli durumda olan birden çok püf noktası var. Bunlardan en önemlisi, görsellere gömülü metinler kullanmamak. Nedeni ise arama motorları, görsel içinde bulunan kelimeleri, arama sonuçlarında listeleyemiyor. Bunun yerine , aynı sayfalarda olduğu gibi, görüntü başlığı ve açıklamalarına alakalı etiketler içinde yer vermek, optimizasyon yerine daha gösterişli sonuçlar almanıza destekçi olabilmektedir.

Tanıtım ve Analiz

Düzenli olarak belirli aralıklarla içerik paylaşımı, hem SEO tarafından aynı zamanda sadık bir seyirci kitlesi oluşturmak tarafından önemlidir. Bir takım kullanıcılar yayınları Flipboard gibi okuma araçlarıyla takip etme alışkanlığında olduğundan RSS beslemesini aktifleştirmek faydanıza olabilmektedir.

Potansiyel kullanıcılara erişmek toplumsal basında yer almak da çok küçük ama çom da mühim bir ayrıntı. Affiliateler kendilerine ilişkin toplumsal medya hesaplarından faydalanarak sayfalarını gösterişli bir biçimde tanıtabildikleri gibi, gelir getirici affiliate faaliyetlerini sadece bu mecralarda sürdürmeyi de seçebilirler. En son olarak da Google bizzat hizmeti durumda olan Google Plus'dan itinalı olarak bilgi indekslediği için, affiliatelerin bu mecrada bir hesabı olması da, öyle ki bir zorunluluk halini almış durumdadır.
Google Plus'da Paylaş

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder