Blogger Seo Çalışması 2015

Bugüne dek SEO konusuna dair bir sürü içerik yazdım. Bazen bizzat blogumda yayınladım, bazen konuk yazar olarak arkadaşlarımın bloglarında yayınladım. Bazıları da parasal çıkarlarıma kurban gittikçe ucu bucağı olmayan web deryasının paralı insanlarına sattım.

SEO bir sitenin olmazsa olmazıdır. Nihai vakitlerde küçük veya büyük ölçekli bütün site sahipler SEO ya dair ilerlemeyi ve sitelerini arama motorlarında üst sıralarda görmeyi istiyorlar. SEO ya dair yapılacak bir bir sürü iyileştirme , atılacak bir bir sürü adım vardır.

Peki, SEO çalışmalarına başlamadan öncesinde atılacak adımlar nelerdir ?

SEO Ya Başlamadan Önce Mutlaka Yapılması Gerekenler


Sitenizi Tamamlayın

SEO yöntemiyle tanıtıma başlamadan öncesinde , sitenin ana hatlarının oturmuş olması ve sayfa başlıklarının nihai haline getirilmiş olması mühimdir. SEO optimizasyonu tamamlanmış bir sitede sayfa başlıklarını değiştirmek arama motorlarındaki performansın düşmesine ve sonuçlarda gerilemeye sebep olabilmektedir. Şayet ilerleyen aşamalarda bir sayfa başlığının değiştirilmesi gerekirse, bu kesinlikle eski sayfadan yeni sayfaya yönlendirme ile çözülmelidir.

İletişim Bilgilerinizi Ekleyin

Atılması gerekli olan bir öbür mühim adım ise siteye bir iletişim sayfasının eklenmesi ve buraya iletişim bilgilerinin girilmesidir. Bu yalnızca müşterilerine itimat sunmak talep eden ve sitelerinde ürün satan sanal mağazalar için mühim değildir. Her çeşitli sitede, site sahibiyle bağlantıya geçilebilecek bir alanın olmasında büyük yarar vardır. SEO tarafından ise iletişim sayfasına girilen telefon numarası ve posta kodu benzeri veriler önem taşır. Arama motorları web site içerisindeki bu verileri site ile eşleştirir ve bu bölgeden hazırlanan aramalarda, o siteyi öncelikli olarak değerlendirmeye alır. Bu bilhassa yerel çaplı internet siteleri için çok mühimdir.

Alan Adınızı Seçin

Alan isminizi seçerken üst.com veya tam olarak benzeri üst düzey alan adlarını seçin. Üst seviye alan isimleri alt seviye alan adlarına yönelik daha öncelikli değerlendirilir. Söz gelişi arama sonuçlarında SiteAdi.com alan adı siteadı.wordpress.com veya siteadı.blogspot.com alan akabinde daha üst sırada çıkacaktır. Ama içerik açısından ilgili alt seviye alan isimleri da arama motorlarında üst sıralarda yer alabilir. Ben blogger kullandığım için böyle sorunlarım yok :)

Yukarıda bulunan adımları bitirip sitenizi nihai haline getirdikten ardından bir SEO planı oluşturup sitenizin arama motorlarında yükselmesi işlemlerine başlayabilirsiniz. Bu konuda bilgisi olmayanlar için bu en başta karma karışık gelebilir fakat aşağıda sıralayacağım adımları teker teker uygulayarak herkesin bunun üstesinden gelebileceğine hiç şüphem yok eminim. Bu ve bir sonraki yazılarda gereksinim duyacağınız bütün bilgi ve araçları sizlere sunacağım ve SEO yazılarının nihayetinde siz de sitenizi arama sonuçlarında önce sayfaya çıkaracak bilgiye sahip olacaksınız.

Başarılı olmak için yapılması gerekli olan en mühim şey tasarılı yani planlı çalışmaktır. SEO planı yapmadan da SEO da başarıdan laf edemeyiz. Aşağıdaki sorularla güçlendirilmiş SEO planı oluşturunuz.

Tanıtım hedefinin belirlenmesi: SEO çalışması tanıtımın maksadı daha fazla site trafiği mi, satışları arttırmak mı veya bir takım alanlarda rakiplerin önüne geçilmesi mi ?

Anahtar kelimelerin belirlenmesi ve gruplara ayrılması: Siteye çekilecek amaç kitle kim ve sitenin hangi kısımları ilgilerini çekebilir. Bu kısımlar arama motorlarında hangi biçimde aranabilir ?

Anahtar kelimeler için rakip analizi: Seo çalışması ile tanıtım yapılacak siteye diğer hangi rakipler var ve arama sonuçlarındaki pozisyonları neler ? Bizzat SEO stratejiniz için faydalanılabilecek veriler olabilir mi ?

Site içi optimizasyon: Hangi sayfalara optimizasyon yapılacak ve anahtar kelime grupları site içeriğine nasıl eklenecek ? Aynı sürede site içerisinde bulunan bağlantılar nasıl düzenlenecek ?

Sitenin arama motorlarına eklenmesi: Sitenin arama neticelerine daha hızlı çıkması için SEO ayarlı site arama motorlarına nasıl eklenecek ?

Site dışı optimizasyon: Sitenin arama motoru optimizasyonu bitirip sonuçlarda daha üst sıralara çıkmak için site dışı optimizasyondan nasıl faydalanılır ?

Yukarıda anlatılan SEO çalışması maddeleri ayrı ayrı ele alınmalıdır. Bu yalnızca bir SEO çalışması oluşturmak için sıralanmış bir listedir. Başlıkların yanında bulunan soruları kendiniz için , siteniz için cevapladığınız da en gerçek akıbete erişecek SEO planına sahip olabilirsiniz.

Blogger Seo Çalışması 2015 konulu makalemin sonuna geldim. Bildiğim kadarıyla fazla kafa karıştırmadan yalın halde anlatmaya çalıştım. Aklınıza takılan soruları yorum olarak sormayı ihmal etmeyin. Umarım faydal olur.

Google Plus'da Paylaş

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger İle Yorum Yap
    Facebook İle Yorum Yap

1 yorum :

  1. Yeni yilda google dan gelecek bilgiler yardimiyla daha farkli seo calismalari da gerekli olabilir

    YanıtlaSil