Google Pigeon Güncellemesi




Dünya devi Google yine webmasterların uykularını kaçırmak için gece gündüz çalışıyor. Aslında biraz da iyi yapıyor. Günümüzde bilgisayarı olan herkes seo uzmanı olduğundan :) Google da gerçek webmasterlar ile klavye webmasterlarını birbirinden ayırmaya çalışıyor diyebilirim...

Google 2014 senesinde bir çok güncelleme yaparak hemen hemen mühim algoritmalarının hepsini yeniledi. Yeni gerçekleştirmiş olduğu güncellemeler ile can yakmaya devam ediyor. Bu sefer sürekli Spam yapan sitelerin canını çom yakacak. Google'ın algoritmaları sitelerin içerikleri , spam çalışmaları, hit kasma vaziyetleri benzeri bir çok hile sayılabilecek içeriklerden ötürü sürekli değişiyor. Başka bir deyişle siz yeni bir strateji bulduğunuzda, bu taktiğin Google tarafından çözülmesi yalnızca bir sonraki algoritmaya kadar devam ediyor.

Dünya devi arama motoru durumunda olan Google, geliştirmiş olduğu algoritmalar ile beraber siteleri naturel olarak yalnızca alacağı değerin üstüne çıkmadan sürekli hak ettiği değerde kalmaları için çalışmalar yapıyor. Son olarak ise bizleri Google Pigeon Güncellemesi bekliyor.

Google ekibi geçen hafta yaptığı bildiride Https:// uzantısına sahip siteleri daha güvenli sayacağı ve aramalarda öncelik tanınacağını bildirdi. Bu seferde Google'ın yeni algoritması Pigeon güncellemesinin içeriklerini inceliyorum.

Google basit olarak ele alındığında bir ticari şirkettir ve her firma benzeri pazarını büyütüp karını artırmayı amaçlamaktadır. Ek olarak kendisi hemen hemen tekelleşmesinden kaynaklı 2. bir misyon üstlenmiş ve bu misyonda kullanıcılarına kaliteli detaylı siteleri sağlamak ve onları öne çıkarmak. Arama motoru olmasından kaynaklı olarakta kullanıcının istediği en uyumlu sayfayı öne getirmek halinde 3 basit maksadı olduğu söylenebilir.

1. Maksadı başka bir deyişle kar etmeyi sağlamak için google adwords, android, google app, cloud email vb birçok ticari hizmeti sağlamaktadır.

2. ve 3. amaçlar ise iç içe geçmiş durumdadır. Kullanıcının aradığı en gerçek sonuçlar ve en kaliteli siteleri bir araya getirerek özel algoritmalar ile (filtreler diyebilirim) arama neticelerini kullanıcıya sunmaktadır ki bu kaliteli içeriğe sahip güvenli , çabuk vs sitelerin öne çıkmasını hedeflemektedir.

Başlığımıza gelince, bilhassa son 6 ay içinde pagelayout algoritmasındaki değişiklik ile başlayan ve panda filtreleri ile sürdürür ve bir kaç hafta içinde çok özel algoritmalar olan pigeon algoritması ve SSL güncellemesi Google hem karını artırmayı amaçlamakta hemde internet üstünde güvenli ve kaliteli içeriği artırmanın peşindedir.

Nasıl olacak derseniz benim kişisel düşüncem olarak kısacası anlatayım.

SSL güncellemesinin geleceği mart ayından itibaren bilinmekte ve bir takım gurular tarafından da dile getirilmekteydi hatta john muller ağzından bir kaç defa ve webmastertools google sayfasından da ssl is everywhere sloganıyla duyurulmuştu. Peki SSL güncellemesi ne için yapıldı. Aslına bakarsak fark etmedik hatta hiç yazan olmadı fakat SSL bir sitenin güvenli olduğu kadar EV SSL yardımıyla gerçekte bir şirkete ilişkin olup olmadığınıda anlatan en mühim anahtarlardan bir tanesi olarak görülebilir.

Bu durum henüz belirgin değil fakat firma sitelerinden yakın sürede Google EV SSL e geçmelerini isteyebilir.

Pigeon algoritmasındaki değişiklik yazılanlara bakılırsa daha çok geolocation durumuna göre ayarlanmış olmakta ve onlarca etken eklendiği söylenmekte.

Bu iki konuyu birleştirirsek meydana Google yerel işletmelere verdiği bu yeni önemle aslına bakarsak büyük şirketlerin adwords harcamalarını artırmayı hedeflemekte. Başka bir deyişle hem kaliteli ve aranan içeriği sağlayacak hemde büyük şirketlerin adwords harcamasını artıracak.

Ve son olarak payday loan algoritması ise benzer sayfada ya da sitede odak kelime olarak kullanılan anahtar kelimelerin geçme sıklığı, içerik büyüklüğü benzeri konularda filtreleme yaparak spamı engelleyecek. Dolayısı ile büyük firmalar ki haber siteleri bunu son zamanlarda fazlaca yapmaktaydı, arama motorların da gözüken sayfalarından çıkarak zorunlu olarak reklam vermek zorunda kalacaklar.

Kısacası Google para kazanmak istiyor...


Google Plus'da Paylaş

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder